We bespreken graag een klassieke Chili con carne recept met je. Het kent geen geheime ingrediënten, speciale technieken of zeldzame soort bonen. Het is een basis recht toe recht aan recept met veel vlees, bonen en lots of flavour!
Chili con carne
PrintenIngrediënten
- Vijf pond gehakt
- Een grote ui (in blokjes)
- Een groene paprika (in blokjes gesneden)
- Een Rode paprika (zonder zaadjes en in blokjes)
- Twee teentjes knoflook (fijngehakt)
- Een halve kop chilipoeder
- Twee eetlepels komijn
- Een theelepel chipotle
- Twee blikken bruine bonen (uitgelekt)
- Twee blikjes tomatensaus
- Een kan tomatenpuree
- Een eetlepel zwarte peper
- Twee theelepel zout (of naar smaak)
- Twee kopjes water of zoals nodig
- Wat cayenne naar smaak
Bereidingswijze
Begin met het bakken van het gehakt in een pan op een middelhoog vuur. Kook het wat en roer het vlees in mooie kleine stukjes tot het helemaal is verkruimeld en mooi bruin is. Haal het vet eraf en doe nu de eieren, het knoflook en de paprika’s erbij. Kook het voor drie minuten.
Doe nu de rest erbij en laat het lekker sudderen Roer het af en toe, maar laat het vooral lekker koken voor een uur. Het vlees moet lekker zacht zijn. Je kunt nog wat water erbij doen om het de juiste dikte te geven. Proef het en doe er naar wens wat zout bij. Het is heerlijk om het met een maisbrood te serveren.
Genieten, smullen en zonder uren in de keuken te staan.