Voedingskenmerken (per portie)
- Caloriën 163
- Vet 10g
- Koolhydraten 11g
- Eiwit 10g
- Totale bereidingstijd 45 minuten
- Voorbereidingstijd 10 min , kooktijd 35 min
- Aantal porties met dit recept: 4 (anderhalf kopje elk)
Dit is een zeer populair Noord-Afrikaans gerecht welke je voor het ontbijt of avondeten kunt gebruiken. Het is een gerecht wat bekend staat als het gerecht met eieren uit het vagevuur. De eieren worden in dit gerecht gepocheerd in een bad van tomaten en groenten. Het is goed om ingeblikte tomatenblokjes te gebruiken. Wist je dat ze zelfs nog gezonder zijn dan die uit de winkel? Ze worden namelijk direct na de oogst ingeblikt en hebben hierdoor meer antioxidanten in zich. Antioxidanten helpen om ontstekingen te bestrijden.
Wat heb je nodig om dit gerecht te maken?
De ingrediënten voor dit gerecht.
Start met het voorverwarmen van de oven op 200 graden Celsius. Verhit ondertussen een ovenvaste koekenpan met wat olie. Doe hier de chilipasta, pepers en ui aan toe en kook het geheel in tien minuten mooi zacht. Doe er vervolgens de tomaten, het knoflook en ook wat zout erbij. Doe er vervolgens wat water bij en laat het nog een kwartier sudderen op het vuur. Druk nu met een lepel een kuil in de mix en leg er een ei in, nadat je het hebt opengebroken. Zet het nu in de oven en laat het in zeven tot tien minuten mooi gaar worden. Hierna haal je het uit de oven en doe je er wat feta overheen (verkruimeld). Garneer nu het geheel en laat het wat afkoelen voordat je het serveert.Een pot Noord-Afrikaanse pittige Shakshuka
Printen
Ingrediënten
Bereidingswijze