Het recept zorgt voor mooie lichte, donzige en zeer lekkere pannenkoeken met slechts een paar simpele ingrediënten. Wanneer je deze pannenkoeken hebt gemaakt, dan zal je nooit meer een pannenkoekenmix in de winkel kopen.
Eén ding om goed in gedachten te blijven houden is dat je jouw pannenkoekenbeslag niet moet laten overheersen. Het kan dan wat rubberig worden. Meng het gewoon tot het de juiste droge ingrediënten heeft en grotendeels ook de natte zijn opgenomen. Het is niet erg wanneer er nog wat brokken zichtbaar zijn. Laat het beslag nu twintig minuten wat rusten. Het geeft de klontjes de tijd en een kans om goed op te lossen en ook om de gluten in de bloem te laten ontspannen. Het is niet erg om het zelfs een paar uren in de koelkast te houden. Het is In feite zelfs vrij goed om het een hele nacht te laten staan.
Wanneer je dit voor de eerste keer maakt is het goed om een paar tips en trucs te krijgen voor onder je riem. Oefen ook eerst voor jezelf om het dan voor anderen te maken.
Zorg dat je alle ingrediënten bij de hand hebt. Zeef nu het bloem en ook het bakpoeder in een mengkom. Klop nu in een andere kom de eieren goed door elkaar en roer er wat melk bij, de suiker, wat zout en mix het goed. Doe er dan wat vanille bij. Nu voeg je de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en gebruik je een vork om ze voorzichtig, maar goed en grondig te mixen tot het voor het grootste deel is opgelost. Laat een paar knobbeltjes achter. Overmix het niet, want dan wordt het rubberig van smaak. Laat het nu twintig minuten staan. Verwarm nu de anti aanbak koekenpan op een matig vuur en verwarm de oven voor op 100 graden Celsius om ze warm te houden. Doe wat olie of bakspray op de pan. Giet een kwart kopje beslag in de pan. Kook het tot de bovenkant van de pannenkoeken goed vol bubbels zitten en je bodems mooi goudbruin worden. Kook nu de pannenkoeken aan één kant tot helemaal ze goudbruin zijn. Vervolgens draai je de pannenkoeken om en bak je ze tot ze helemaal goudbruin zijn. Flip ze om en kook vervolgens de andere kant. Je kunt ze direct serveren of nog even in de oven laten om warm te blijven. Serveer pannenkoeken en geniet ervan. Het mooie van de hoeveelheden bij dit recept is dat je ze gemakkelijk kunt halveren. Je kunt dan voor twee personen pannenkoeken maken in plaats van voor vier. Gebruik bakpoeder wat niet te oud is. Het kan niet meer rijzen na een tijdje. De kracht is dan uit het bakpoeder. Voor wat meer voeding kun je een deel van de melk vervangen voor yoghurt. Het beslag zal wat dikker zijn. Bak de pannenkoeken dan ook met een lagere temperatuur om ze goed te garen.Pannenkoeken from scratch
Printen
Ingrediënten
Bereidingswijze
Tips