Voeding.be
  • Home
  • Voedingstips
    • Recepten

      Asperges koken doe je zo

      januari 30, 2019januari 7, 2019

      Voedingstips

      Zo maak je het perfecte hardgekookte ei klaar

      januari 28, 2019januari 11, 2019

      Recepten

      Met deze 7 tips kunnen je pannenkoeken nooit…

      januari 27, 2019januari 15, 2019

      Recepten

      Hoe moet je prei stoven? Onze tips en…

      januari 25, 2019januari 15, 2019

      Recepten

      Alles wat je moet weten over pastinaak +…

      januari 24, 2019januari 15, 2019

      Voedingstips

      Alles wat je moet weten over tajines

      januari 20, 2019januari 15, 2019

      Voedingstips

      Vijf dingen die je met citroen kan doen

      januari 9, 2019januari 7, 2019

  • Recepten
    • Recepten

      Moelleux au chocolat kunnen met dit recept niet…

      januari 31, 2019januari 14, 2019

      Recepten

      Recept: snelle quiche met prei en spek

      januari 31, 2019januari 15, 2019

      Recepten

      Recept: pompoensoep met spek

      januari 31, 2019januari 15, 2019

      Recepten

      Hoe maak je een basisbeslag voor pannenkoeken? (eenvoudig…

      januari 31, 2019januari 15, 2019

      Recepten

      Recept: heerlijke rijstpap op grootmoeders wijze

      januari 30, 2019januari 15, 2019

      Recepten

      Chili con carne maak je zo: makkelijk en…

      januari 30, 2019januari 7, 2019

      Recepten

      Recept: quiche met zomergroenten (met handige tips)

      januari 30, 2019januari 15, 2019

  • Diëten
    • dieet

      Olijven, walnoten en sojabonen mix met knoflookaroma

      december 28, 2018november 4, 2018

      dieet

      Waarom zijn de complexere koolhydraten zo belangrijk bij…

      augustus 18, 2018juni 26, 2018

      dieet

      Wat is een volledig vloeibaar dieet en wanneer…

      augustus 16, 2018juni 26, 2018

      dieet

      Wat kun je eten met een vloeibaar dieet?

      juni 26, 2018juni 26, 2018

      dieet

      Minder zout eten en verborgen bronnen van natrium…

      juni 26, 2018juni 26, 2018

      dieet

      Welke voedingsmiddelen mag je eten bij een Gastroparese…

      juni 26, 2018juni 26, 2018

      dieet

      De meervoudig onverzadigde vetsoorten om te zorgen voor…

      juni 26, 2018juni 26, 2018

  • Voeding
    • Shakes
    • Voedingssupplementen
  • Contact

Voeding.be

  • Home
  • Voedingstips
    • Recepten

      Asperges koken doe je zo

      januari 30, 2019januari 7, 2019

      Voedingstips

      Zo maak je het perfecte hardgekookte ei klaar

      januari 28, 2019januari 11, 2019

      Recepten

      Met deze 7 tips kunnen je pannenkoeken nooit…

      januari 27, 2019januari 15, 2019

      Recepten

      Hoe moet je prei stoven? Onze tips en…

      januari 25, 2019januari 15, 2019

      Recepten

      Alles wat je moet weten over pastinaak +…

      januari 24, 2019januari 15, 2019

      Voedingstips

      Alles wat je moet weten over tajines

      januari 20, 2019januari 15, 2019

      Voedingstips

      Vijf dingen die je met citroen kan doen

      januari 9, 2019januari 7, 2019

  • Recepten
    • Recepten

      Moelleux au chocolat kunnen met dit recept niet…

      januari 31, 2019januari 14, 2019

      Recepten

      Recept: snelle quiche met prei en spek

      januari 31, 2019januari 15, 2019

      Recepten

      Recept: pompoensoep met spek

      januari 31, 2019januari 15, 2019

      Recepten

      Hoe maak je een basisbeslag voor pannenkoeken? (eenvoudig…

      januari 31, 2019januari 15, 2019

      Recepten

      Recept: heerlijke rijstpap op grootmoeders wijze

      januari 30, 2019januari 15, 2019

      Recepten

      Chili con carne maak je zo: makkelijk en…

      januari 30, 2019januari 7, 2019

      Recepten

      Recept: quiche met zomergroenten (met handige tips)

      januari 30, 2019januari 15, 2019

  • Diëten
    • dieet

      Olijven, walnoten en sojabonen mix met knoflookaroma

      december 28, 2018november 4, 2018

      dieet

      Waarom zijn de complexere koolhydraten zo belangrijk bij…

      augustus 18, 2018juni 26, 2018

      dieet

      Wat is een volledig vloeibaar dieet en wanneer…

      augustus 16, 2018juni 26, 2018

      dieet

      Wat kun je eten met een vloeibaar dieet?

      juni 26, 2018juni 26, 2018

      dieet

      Minder zout eten en verborgen bronnen van natrium…

      juni 26, 2018juni 26, 2018

      dieet

      Welke voedingsmiddelen mag je eten bij een Gastroparese…

      juni 26, 2018juni 26, 2018

      dieet

      De meervoudig onverzadigde vetsoorten om te zorgen voor…

      juni 26, 2018juni 26, 2018

  • Voeding
    • Shakes
    • Voedingssupplementen
  • Contact
Recepten

Het beste pannenkoekenrecept: zo maak je pannenkoeken from scratch

Door Liesbeth januari 23, 2019januari 15, 2019
Het beste pannenkoekenrecept: zo maak je pannenkoeken from scratch

Het recept zorgt voor mooie lichte, donzige en zeer lekkere  pannenkoeken met slechts een paar simpele ingrediënten. Wanneer je deze pannenkoeken hebt gemaakt, dan zal je nooit meer een pannenkoekenmix in de winkel kopen.

Eén ding om goed in gedachten te blijven houden is dat je jouw pannenkoekenbeslag niet moet laten overheersen. Het kan dan wat rubberig worden. Meng het gewoon tot het de juiste droge ingrediënten heeft en grotendeels ook de natte zijn opgenomen. Het is niet erg wanneer er nog wat brokken zichtbaar zijn. Laat het beslag nu twintig minuten wat rusten. Het geeft de klontjes de tijd en een kans om goed op te lossen en ook om de gluten in de bloem te laten ontspannen. Het is niet erg om het zelfs een paar uren in de koelkast te houden. Het is In feite zelfs vrij goed om het een hele nacht te laten staan.

Wanneer je dit voor de eerste keer maakt is het goed om een paar tips en trucs te krijgen voor onder je riem. Oefen ook eerst voor jezelf om het dan voor anderen te maken.

Pannenkoeken from scratch

Liesbeth Het recept zorgt voor mooie lichte, donzige en zeer lekkere  pannenkoeken met slechts een paar… Printen
Aantal porties: 6 Voorbereidingstijd: 5 min Koken: 35 min
Hoeveelheid 164 calorieën 7 gram vet
Score 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • Twee kopjes bloem
  • Twee eetlepels bakpoeder
  • Twee eieren
  • Twee kopjes volle melk
  • Twee eetlepels kristalsuiker
  • Een theelepel zout
  • Een theelepels pure vanilla-extract

Bereidingswijze

Zorg dat je alle ingrediënten bij de hand hebt. Zeef nu het bloem en ook het bakpoeder in een mengkom. Klop nu in een andere kom de eieren goed door elkaar en roer er wat melk bij, de suiker, wat zout en mix het goed. Doe er dan wat vanille bij.

Nu voeg je de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en gebruik je een vork om ze voorzichtig, maar goed en grondig te mixen tot het voor het grootste deel is opgelost. Laat een paar knobbeltjes achter. Overmix het niet, want dan wordt het rubberig van smaak. Laat het nu twintig minuten staan.

Verwarm nu de anti aanbak koekenpan op een matig vuur en verwarm de oven voor op 100 graden Celsius om ze warm te houden. Doe wat olie of bakspray op de pan.

Giet een kwart kopje beslag in de pan. Kook het tot de bovenkant van de pannenkoeken goed vol bubbels zitten en je bodems mooi goudbruin worden.

Kook nu de pannenkoeken aan één kant tot helemaal ze goudbruin zijn. Vervolgens draai je de pannenkoeken om en bak je ze tot ze helemaal goudbruin zijn.

Flip ze om en kook vervolgens de andere kant. Je kunt ze direct serveren of nog even in de oven laten om warm te blijven.

Serveer pannenkoeken en geniet ervan.

Tips

Het mooie van de hoeveelheden bij dit recept is dat je ze gemakkelijk kunt halveren. Je kunt dan voor twee personen pannenkoeken maken in plaats van voor vier.

Gebruik bakpoeder wat niet te oud is. Het kan niet meer rijzen na een tijdje. De kracht is dan uit het bakpoeder.

Voor wat meer voeding kun je een deel van de melk vervangen voor yoghurt. Het beslag zal wat dikker zijn. Bak de pannenkoeken dan ook met een lagere temperatuur om ze goed te garen.

0 Reactie
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liesbeth

Wekelijks een leuke voedingstip en de beste recepten ontvangen?

Gratis inschrijven

Vorig bericht
Recept: panna cotta die niet kan mislukken
Volgende bericht
Zo maak je de lekkerste smoothies!

Related Posts

Vrije radicalen in het lichaam

Hoe makkelijk bananenbrood maken (recept)

Hoe yoghurt zelf maken? Recept zonder machine!

Hoe de vitamine B12 (tekort of teveel) ook...

Recept: varkensgebraad met groentjes (snel en gemakkelijk)

5 Dieet en voedingstips om je beter te...

Hoe kun je maïskolven koken in een microgolfoven?

Ijzertekort waarden in voeding aanvullen voor mannen en...

Mango Kurkuma Chia Pudding recept

Rode kool klaarmaken in enkele stappen: heerlijk recept

Laat een reactie achter Cancel Reply

Instagram – Follow Us

No images found!
Try some other hashtag or username

Social Media

Facebook Instagram

Nieuw op Voeding.be

  • Wij testen uit: FibroSleep, een voedingssupplement dat bijdraagt tot een kwalitatieve nachtrust en een gezonde werking van uw spieren

    november 29, 2021
  • Welke vitamines kunnen de klachten en symptomen van Fibromyalgie verlichten?

    mei 3, 2021
  • Welke vitamines kunnen de klachten en symptomen van Fibromyalgie verlichten?

    mei 1, 2021
  • Moelleux au chocolat kunnen met dit recept niet mislukken

    januari 31, 2019
  • Recept: snelle quiche met prei en spek

    januari 31, 2019

Nieuwe video’s



Populaire recepten

  • 1

    Hoe je sappige kipfilet in een oven kunt bakken (recept)

    juli 9, 2018
  • 2

    Hoe moet je prei stoven? Onze tips en recepten

    januari 25, 2019
  • 3

    Zo maak je crème au beurre in enkele stappen

    januari 10, 2019

Categorieën

  • dieet
  • Recepten
  • Shakes
  • Voedingssupplementen
  • Voedingstips

Wekelijks een leuke voedingstip ontvangen?

Gratis inschrijven

  • Facebook
  • Instagram

@2018 - Voeding.be. All Right Reserved.