Een kookmethode om kippenborsten zonder vel meer smaak te geven en niet droog of saai te serveren is natuurlijk erg welkom. Vaak zijn ze erg droog en saai. Ook kunnen ze lekker sappig en smaakvol zijn. Iets waar je echt naar uitkijkt om te eten. Het is een techniek welke we op de kookschool geleerd hebben. Het is een techniek om de kip erg lekker en goed te bereiden. Het is in een paar stappen eenvoudig en snel te maken.
Wat maakt deze methode zo goed?
Er is niet veel vet nodig om een kippenborst te koken. Het is vaak een probleem om het niet te droog of te smakeloos te maken. Het is een manier om op een constante manier de warmte van een oven te gebruiken om de kippenborsten te bakken. Het is simpelweg te doen door ze met wat bakpapier te bedekken. Het bakpapier zorgt ervoor om als huid te dienen van de kip om het tegen het uitdrogen te beschermen. Het is eigenlijk een methode welke een mix is tussen braden en stoven. De kip zal zo in zijn eigen sappen gaan garen, waardoor je een smaakvolle, zachte en sappige kippenborst zult krijgen welke nooit te droog zal zijn.
Het is een veelzijdige methode
Het is een manier om de kip goed te koken en het is een manier welke iedereen kan toepassen en gebruiken. Het is heerlijk om kippenborsten te koken voor de hele familie of misschien voor de hele week. Je kunt het ook op het brood eten. Het recept gebruikt alleen wat peper en zout. Natuurlijk kun je ook zelf wat kruiden erbij doen. Het is een veelzijdig recept wat zeer betrouwbaar is. Het is heerlijk om de kip op deze manier te eten.
Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden Celsius. Doe het rek in het midden. Doe in een pan wat olijfolie en wat boter. De kip zal zo niet gaan vastzitten. Wrijf een stuk van het perkamentpapier in met wat boter of olijfolie. Bereid de kip nu voor. Dep de kip en maak hem droog. Doe er dan wat boter of olijfolie overheen. Bestrooi het met wat peper en wat zout en andere heerlijke smaken. Doe de kipfilets in de ovenschaal en geef ze wat ruimte. Prop het niet vol. Doe wat kruiden rondom de kip en wat delen citroen voor wat extra smaak. Dek de schaal af met het perkament en doe de boterkant hierbij naar beneden. De kipfilets moeten volledig bedekt zijn met het perkament. Bak het nu voor een half uur tot drie kwartier. Als je een vleesthermometer hebt dan dient deze 75 graden aangeven (Celsius). Je kunt de kipfilet serveren of af laten koelen en in de koelkast bewaren.Hoe je sappige kipfilet in een oven kunt bakken (recept)
Printen
Ingrediënten
Bereidingswijze