In Ierland en Engeland is er een traditionele dag om pannenkoeken te eten. Het is op de vastenavond. Het is een dag om pannenkoeken te eten. We bespreken graag de traditionele crepe pannenkoeken welke men dan eet. Het lijken wat op dunne Franse crêpes en en lijken op geen enkele manier op de dikkere ontbijtpannenkoek in de Amerikaanse stijl.
Bij de Vastenavond was het de dag voor Aswoensdag en het was het dus ook het begin van de vastentijd. De pannenkoeken waren traditioneel een goede manier om dan van alle voorraden melk, de boter en de eieren af te komen. Je mag ze niet eten tijdens de vastentijd. De gewoonte is er nog steeds.
Pannenkoeken maken is erg gemakkelijk en snel te doen. Het is gemakkelijk en het is goedkoop. Zorg wel dat je goed genoeg voorbereid bent, want ze zijn altijd super populair. Zelfs wanneer je wat pannenkoeken over hebt is dat geen probleem. Je kunt ze invriezen. Doe er een stukje bakpapier tussen en je kunt ze ook weer gemakkelijk stuk voor stuk eruit halen. Daarna kun je ze weer opwarmen.
Mix het meel met wat zout en de overige ingrediënten goed door elkaar. Laat de boter eerst smelten. Mix het met een mixer of met de hand. Bewaar wat boter om de pannenkoeken mee te bakken. Maak een mooi dun beslag om dunne pannenkoeken mee te maken. Warm de pan op en doe een kwart kopje beslag in de pan. Rol het rond en zorg dat het mooi dun is. Bak de crêpe pannenkoek aan een kant mooi bruin en draai hem daarna om. Bak vervolgens de andere kant ook mooi goudbruin. Wanneer je klaar bent kun je gaan smullen!Basisbeslag voor pannenkoeken
Printen
Ingrediënten
Bereidingswijze