Voeding.be
  • Home
  • Voedingstips
    • Recepten

      Asperges koken doe je zo

      januari 30, 2019januari 7, 2019

      Voedingstips

      Zo maak je het perfecte hardgekookte ei klaar

      januari 28, 2019januari 11, 2019

      Recepten

      Met deze 7 tips kunnen je pannenkoeken nooit…

      januari 27, 2019januari 15, 2019

      Recepten

      Hoe moet je prei stoven? Onze tips en…

      januari 25, 2019januari 15, 2019

      Recepten

      Alles wat je moet weten over pastinaak +…

      januari 24, 2019januari 15, 2019

      Voedingstips

      Alles wat je moet weten over tajines

      januari 20, 2019januari 15, 2019

      Voedingstips

      Vijf dingen die je met citroen kan doen

      januari 9, 2019januari 7, 2019

  • Recepten
    • Recepten

      Moelleux au chocolat kunnen met dit recept niet…

      januari 31, 2019januari 14, 2019

      Recepten

      Recept: snelle quiche met prei en spek

      januari 31, 2019januari 15, 2019

      Recepten

      Recept: pompoensoep met spek

      januari 31, 2019januari 15, 2019

      Recepten

      Hoe maak je een basisbeslag voor pannenkoeken? (eenvoudig…

      januari 31, 2019januari 15, 2019

      Recepten

      Recept: heerlijke rijstpap op grootmoeders wijze

      januari 30, 2019januari 15, 2019

      Recepten

      Chili con carne maak je zo: makkelijk en…

      januari 30, 2019januari 7, 2019

      Recepten

      Recept: quiche met zomergroenten (met handige tips)

      januari 30, 2019januari 15, 2019

  • Diëten
    • dieet

      Olijven, walnoten en sojabonen mix met knoflookaroma

      december 28, 2018november 4, 2018

      dieet

      Waarom zijn de complexere koolhydraten zo belangrijk bij…

      augustus 18, 2018juni 26, 2018

      dieet

      Wat is een volledig vloeibaar dieet en wanneer…

      augustus 16, 2018juni 26, 2018

      dieet

      Wat kun je eten met een vloeibaar dieet?

      juni 26, 2018juni 26, 2018

      dieet

      Minder zout eten en verborgen bronnen van natrium…

      juni 26, 2018juni 26, 2018

      dieet

      Welke voedingsmiddelen mag je eten bij een Gastroparese…

      juni 26, 2018juni 26, 2018

      dieet

      De meervoudig onverzadigde vetsoorten om te zorgen voor…

      juni 26, 2018juni 26, 2018

  • Voeding
    • Shakes
    • Voedingssupplementen
  • Contact

Voeding.be

  • Home
  • Voedingstips
    • Recepten

      Asperges koken doe je zo

      januari 30, 2019januari 7, 2019

      Voedingstips

      Zo maak je het perfecte hardgekookte ei klaar

      januari 28, 2019januari 11, 2019

      Recepten

      Met deze 7 tips kunnen je pannenkoeken nooit…

      januari 27, 2019januari 15, 2019

      Recepten

      Hoe moet je prei stoven? Onze tips en…

      januari 25, 2019januari 15, 2019

      Recepten

      Alles wat je moet weten over pastinaak +…

      januari 24, 2019januari 15, 2019

      Voedingstips

      Alles wat je moet weten over tajines

      januari 20, 2019januari 15, 2019

      Voedingstips

      Vijf dingen die je met citroen kan doen

      januari 9, 2019januari 7, 2019

  • Recepten
    • Recepten

      Moelleux au chocolat kunnen met dit recept niet…

      januari 31, 2019januari 14, 2019

      Recepten

      Recept: snelle quiche met prei en spek

      januari 31, 2019januari 15, 2019

      Recepten

      Recept: pompoensoep met spek

      januari 31, 2019januari 15, 2019

      Recepten

      Hoe maak je een basisbeslag voor pannenkoeken? (eenvoudig…

      januari 31, 2019januari 15, 2019

      Recepten

      Recept: heerlijke rijstpap op grootmoeders wijze

      januari 30, 2019januari 15, 2019

      Recepten

      Chili con carne maak je zo: makkelijk en…

      januari 30, 2019januari 7, 2019

      Recepten

      Recept: quiche met zomergroenten (met handige tips)

      januari 30, 2019januari 15, 2019

  • Diëten
    • dieet

      Olijven, walnoten en sojabonen mix met knoflookaroma

      december 28, 2018november 4, 2018

      dieet

      Waarom zijn de complexere koolhydraten zo belangrijk bij…

      augustus 18, 2018juni 26, 2018

      dieet

      Wat is een volledig vloeibaar dieet en wanneer…

      augustus 16, 2018juni 26, 2018

      dieet

      Wat kun je eten met een vloeibaar dieet?

      juni 26, 2018juni 26, 2018

      dieet

      Minder zout eten en verborgen bronnen van natrium…

      juni 26, 2018juni 26, 2018

      dieet

      Welke voedingsmiddelen mag je eten bij een Gastroparese…

      juni 26, 2018juni 26, 2018

      dieet

      De meervoudig onverzadigde vetsoorten om te zorgen voor…

      juni 26, 2018juni 26, 2018

  • Voeding
    • Shakes
    • Voedingssupplementen
  • Contact
ReceptenVoedingstips

Met deze 7 tips kunnen je pannenkoeken nooit mislukken!

Door Liesbeth januari 27, 2019januari 15, 2019
Met deze 7 tips kunnen je pannenkoeken nooit mislukken!

Mijn moeder maakte eigenlijk iedere zondag een dosis pannenkoeken voor ons toen ik in huis opgroeide. Ze heeft ze met een doos mix gemaakt. Nu zet ik het mijn eigen kinderen ook zo voor. Wanneer je schat dat ik meerdere keren per week lekkere pannenkoeken heb gemaakt sinds ik zes was, heb ik eigenlijk alleen al in de laatste paar jaren 286 porties pannenkoeken bereidt. Er valt hier veel van te leren wanneer je zoveel pannenkoeken hebt gemaakt. Graag deel ik mijn zeven beste tips voor de perfecte pannenkoeken met je.

1. Controleer de versheid van het bakpoeder.

Pannenkoeken zijn zeer geliefd omdat ze maar een paar basisingrediënten nodig hebben. Wanneer echter het bakpoeder oud is of verlopen is, dan krijg je hele platte pannenkoeken, en zijn ze niet licht of donzig. Het is belangrijk om iedere keer weer de houdbaarheid van het bakpoeder te controleren. Koop daarom ook niet teveel in een keer. De kracht gaat er dan zeer zeker uit.

2. Klop met de droge ingrediënten om te grote klonten te voorkomen.

Ik ben opgegroeid in een pannenkoekenhuis en ik heb er erg onplezierige herinneringen aan, aan de te klonterige pannenkoeken. Het komt, omdat de doos mix de neiging had om erg samen te klonteren en te gaan verpakken. Omdat je het wilt voorkomen dat het beslag te veel gaat mengen nadat je het natte erbij hebt gevoegd is het goed om jezelf een plezier te doen. Maak je droge ingrediënten wat los met een paar slimme bewegingen van je garde. Natuurlijk kun je ook de droge ingrediënten gaan zeven.

3. Weersta het overmixen

Sommige klontjes zijn goed in je beslag en ze zijn over het algemeen beter dan om teveel te kloppen. Wanneer je de mix teveel klopt dan krijg je er een rubber achtige smaak aan. Het is beter om het fusti gen voorzichtig te mixen voor een korte tijd om het dan te gebruiken. Laat het even staan om de knobbeltjes op te laten lossen in het deeg.

4. Laat je beslag rusten.

Dit is hoe ik mijn pannenkoeken maken op een zondag: ik begin met het mixen van mijn pannenkoekbeslag nog voordat ik ook maar iets anders doe. Wanneer het klaar is laat ik het een kwartier tot een half uur staan en doe ik de rest. Nu maak ik mijn kopje koffie of bak ik het spek. Dan pas ga ik verder met het maken van de pannenkoeken.

5. Gebruik een goede grote koekenpan

Voor het allergrootste deel van mijn leven heb ik als pannekoek maakster een grote gietijzeren pan gebruikt. Door het ruime oppervlak kon ik snel drie pannenkoeken van een goed formaat koken, terwijl ik ook nog een vrij gelijkmatige hitte had. Het maakt niet uit of je dan op gas, elektra of inductie kookt.

6. Veeg de pan tussen de batches schoon.

Persoonlijk vind ikzelf dat je pannenkoeken in boter moet bakken. Altijd!  Mijn moeder kookte het altijd in de olie. Het enige probleem dat je dan hebt met het bakken van je pannenkoeken in de boter is dat je de boter uiteindelijk zal aanbranden in de koekenpan. Om dat te voorkomen kun je de pan gewoon tussen iedere ronde even goed schoonvegen.

7. Let op.

Dit is eigenlijk de makkelijkste tip voor het krijgen van betere pannenkoeken: Geef jezelf de tijd en tot twintig minuten bij de pan. Let echt op terwijl je aan het bakken bent en de pannenkoeken kookt. Zijn de pannenkoeken niet te snel bruin? Draai dan het vuur een beetje omlaag en koel dan ook de pan voor een minuut even wat af voor de volgende batch. Door goed te kijken kun je zien wat er nodig is.

0 Reactie
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liesbeth

Wekelijks een leuke voedingstip en de beste recepten ontvangen?

Gratis inschrijven

Vorig bericht
Recept: zo bereid je rosbief stap voor stap
Volgende bericht
Recept: pompoensoep met appel en kruiden

Related Posts

Hoe de vitamine B12 (tekort of teveel) ook...

Vitamine A tekort en de toxiciteit symptomen

Wat is Niacine-Flush (zijn er bijwerkingen)?

Bedorven voeding eten?

Lijst: gezonde koolhydraten en alles wat je er...

Hoeveel koolhydraten heb je iedere dag nodig?

8 manieren om asperges klaar te maken

Zo maak je je eigen wraps!

Deze 13 gezonde voeding is rijk aan ijzer...

Wat zijn carotenoïden?

Laat een reactie achter Cancel Reply

Instagram – Follow Us

No images found!
Try some other hashtag or username

Social Media

Facebook Instagram

Nieuw op Voeding.be

  • Wij testen uit: FibroSleep, een voedingssupplement dat bijdraagt tot een kwalitatieve nachtrust en een gezonde werking van uw spieren

    november 29, 2021
  • Welke vitamines kunnen de klachten en symptomen van Fibromyalgie verlichten?

    mei 3, 2021
  • Welke vitamines kunnen de klachten en symptomen van Fibromyalgie verlichten?

    mei 1, 2021
  • Moelleux au chocolat kunnen met dit recept niet mislukken

    januari 31, 2019
  • Recept: snelle quiche met prei en spek

    januari 31, 2019

Nieuwe video’s



Populaire recepten

  • 1

    Hoe je sappige kipfilet in een oven kunt bakken (recept)

    juli 9, 2018
  • 2

    Hoe moet je prei stoven? Onze tips en recepten

    januari 25, 2019
  • 3

    Zo maak je crème au beurre in enkele stappen

    januari 10, 2019

Categorieën

  • dieet
  • Recepten
  • Shakes
  • Voedingssupplementen
  • Voedingstips

Wekelijks een leuke voedingstip ontvangen?

Gratis inschrijven

  • Facebook
  • Instagram

@2018 - Voeding.be. All Right Reserved.