Je eigen van een goede film popcorn verdient natuurlijk beter. Vandaag gaan we het maken! We gaan aan de belofte van die super-boterachtige, heerlijk knapperige popcorn met een top recept werken. We gaan ze maken!
Er zijn enkele verrassende sleutels om de beste, de meest boterachtige, de meest filmachtige popcorn te maken en ze komen samen in de beste kom vol met popcorn welke je thuis kunt gaan maken.
Hoe maak je de meest boterige, Movie-Style Popcorn ooit?
De popcorn welke je in de films ziet is helemaal niet gemaakt van boter! Wist je dat? De maïskorrels worden hier gekookt in een kokos- of een canola-olie en dan bestrooid met een mix van zout, wat boter smaakstoffen en volop felgele voedselkleuring.
Een persoon welke is opgeleid in de betere voedingswetenschappen, kan de termen op de achterkant van de doos niet bang maken. Het is echter goed om terug te gaan naar de basis en ze zelf te maken zonder gele kleurstoffen.
Het beste soort vet voor het maken van popcorn in een filmstijl look is trouwens niet zomaar de echte boter. Nu je dat weet! Kies voor kokosolie. Het is mijn favoriete olie welke je bij het maken van popcorn kunt gebruiken. De popcorn komt dan geweldig van de kookplaat. En er zijn verschillende keuzes: sommige bioscopen gebruiken namelijk ook kokosolie om eerst de pitten in te weken en dan te koken. Ik houd persoonlijk van de smaak die het vet eraan toevoegt, dus het geeft ons een stukje van de geheime film popcorn puzzel.
Het geheim van boter popcorn?
En de boter dan? Vraag je je af? Waar komt deze dan bij? De boter is de beste optie voor het bedekken van de popcorn. Geklaarde boter is een goede keuze en geeft je een zuivere en rijke plus wat boterachtige smaak. Het kan ook gewone en geklaarde boter samen zijn in een fifty fifty hoeveelheid.
De potten om popcorn te bakken
In de bioscopen gebruiken ze popcorn die als mooie grote, wat onregelmatige sneeuwvlok vormen uit een machine komen. Het is witte en ook gele popcorn welke standaard ziet. Daarnaast zijn er verschillende variëteiten van popcorn waarbij je eigenlijk alle kleuren van de regenboog mee kunt krijgen. Toch is het, het zetmeel wat altijd geel of wit is , ongeacht de kleur van de maïs.
Zelf geef ik de voorkeur aan gele popcorn, simpelweg omdat ze het meest donzige zijn. Ook hebben ze een mooie grootte en hebben ze wat weg van een sneeuwvlok.
Zelfgemaakte popcorn
Printen
Ingrediënten
Bereidingswijze