Het geroosterde varkenshaas wordt omringd met een paar zachte groenten bij dit eenvoudige gerecht. Het is een type maaltijd welke zeer bijzonder is en ook gemakkelijk samen te stellen is op een normale avond, omdat het maar een paar ingrediënten telt, en alles wat je eigenlijk moet toevoegen is een simpele groene salade en mogelijk nog wat broodstengels of enkele broodjes gemaakt met wat gekoeld deeg.
Natuurlijk kun je de harde groenten in dit gerecht gebruiken. Denk nu aan het gebruik van de gesneden pastinaken of de rutabagas of verschillende andere soorten aardappelen. De groenten worden mooi zacht en zo zacht als het varkensvlees wordt gekookt, maar ze hebben dan knapperige randen tot ze gewoon heerlijk mals zijn. Je kunt natuurlijk ook andere soorten kruiden gebruiken. Doe er wat verse rozemarijn bij of wat lekkere gedroogde basilicum, wat tijm of de oregano of een andere lekkere gedroogd Italiaans kruid.
Begin met het verwarmen van de oven op 200 graden Celsius. Pak een pan en doe de varkenshaas erin en strooi er wat zout over. Leg de groenten om het vlees en doe er wat boter over en Italiaanse kruiden. Rooster het nu een half uur in de oven tot het mooi bruin wordt. Bedek de pan en doe het dan nog een kwartier in de oven.varkensgebraad met groentjes (snel en gemakkelijk)
Printen
Ingrediënten
Bereidingswijze