Hier is een geweldig recept voor de Duitse rode kool (Rotkohl) welke we vrij vaak maken. Het is een zeer traditioneel gerecht voor bij een gebraden gans of een lekkere braadworst met wat aardappelpuree. Het is niet gemaakt met meel en het is dus tarwevrij.
Het koken van de rode kool is niet moeilijk. De smaken van de rode wijn, de appelsap, een vleugje suiker en een kruidnagel maken het helemaal af. Het aroma, wat vrij komt terwijl het kookt, is zeer verleidelijk.
Begin met het aanbraden van de spek in de Nederlandse oven. Doe er een halve kop ui bij in blokjes gesneden en bak het dan gedurende vijf minuten. Voeg vier kopjes geraspte rode kool toe aan het geheel en bak het drie minuten. Giet nu een halve kop rode wijn erbij en een halve kop appelsap om het te laten braden. Doe er dan een eetlepel suiker of agave nectar of honing bij, een hele laurier, vier hele kruidnagels, wat gemalen zwarte peper naar smaak en een geschilde appel. Laat het nu twee tot drie uur op de kookplaat lekker sudderen. Roer het af en toe. Houd de vloeistoffen een vingerbreedte diep en voeg ook appelsap of wat water toe. Maak het op smaak en serveer het warm!Rode kool klaarmaken in enkele stappen
Printen
Ingrediënten
Bereidingswijze