Een lekkere vlezige rode saus is super veelzijdig – het kan eigenlijk eenvoudig worden geserveerd en gemaakt voor bij de pasta of het kan worden opgenomen in je gebakken pastaschotel zoals een lasagne. De eenvoudige spaghettisaus maak je van wat mager rundergehakt, wat oregano, wat basilicum, wat knoflook, wat ui en wat tomatenpuree, maar je kunt er ook wat gemalen Italiaanse worst aan toevoegen om het rundvlees nog meer smaak te geven of wat extra gehakt toevoegen voor de ware vleesliefhebbers. Ook groenten kunnen natuurlijk worden toegevoegd. Probeer het om het in blokjes gesneden courgette of gele zomerpompoen samen met wat tomaten en de geraspte wortels kunnen ook de natuurlijke zoetheid toevoegen.
Bak wat gehakt in een grote koekenpan en giet het overtollige vet weg. Doe de ui en de knoflook erbij en bak het op een middelhoog vuur tot de hele ui gaar is. Roer dan de tomatenpuree, wat water, de suiker en de kruiden er doorheen; meng het goed. Laat het een uurtje zachtjes pruttelen. Serveer het met wat spaghetti. Lekker met wat Parmezaanse kaas erbij! Spaghettisaus op grootmoeders wijze
Printen
Ingrediënten
Bereidingswijze