- Totale tijd 38 minuten
- Bereidingstijd 30 minuten
- Kooktijd 8 minuten
- Het recept is goed voor vier porties
De venkelwortel (ook wel bekend als anijs) is qua textuur een goede vervanger van de uien. Uien hebben een aardachtige wortelsmaak met een zoethout aroma smaak. Het roosteren maakt de smaak nog beter. De heerlijke oranje venkel salsa is een dressing voor geelvintonijn en kan heerlijk geserveerd worden op een bedje van spinazie.
De ingrediënten om het recept klaar te maken
Begin met het voorverwarmen van de oven op 220 graden Celsius. Doe olie op de bakplaat. Meng nu in een kleine kom twee eetlepels olie met wat knoflook, de gerookte paprika, zout, peper en koriander door elkaar. Marineer de tonijn hiermee. Snijd nu de venkel af en gooi de top weg. Snijd de bol in twee delen. Haal de kern eruit en gooi deze weg. Zijn de rest in plakken van een een centimeter dikke plakken. Leg ze op de bakplaat en besprenkel deze met de in knoflook gedrenkte olie. Rooster tot de menkel mooi goudbruin zijn en mogelijk wat donkere vlekken hebben. Houd ze in de oven voor 10 tot 15 minuten. Keer de stukken om en bak het af in vijf minuten. Haal het nu uit de oven en laat het dan afkoelen. Was de sinaasappels goed en grondig. Pers het uit en schil de vrucht van de sinaasappel. Voeg ook de rasp toe en de olijven, oregano, het ciderazijn, scallions, de oregano en de peterselie. Voeg ook de rest van de olie (met knoflook) toe aan het geheel. Hak de geroosterde venkel door de oranje salsa. Bak nu de tonijn op het vuur tot het mooi bruin is maar nog lekker roze aan de binnenkant. Laat het na het koken wat rusten. Het bakken duurt ongeveer twee tot drie minuten om het daarna te laten rusten. Bereid nu de portie spinazie en doe hier de salsa van venkel en de geelvis tonijn reepjes bij.Tonijn vis salade met venkel en sinaasappel salsa recept
Printen
Ingrediënten
Bereidingswijze