- Totale tijd 100 minuten
- Bereidingstijd 90 minuten
- Kooktijd 10 minuten
- Het recept is goed voor zes porties
De noedelkommen zijn erg mooi om te zien en zijn een feest voor de smaakpapillen. Er zijn volop traditionele ZuidOost Aziatische smaken welke terugkomen in het gerecht: zoet, zuur, zout en pittig. Het is een interessant gerecht.
De rijstvermicelli wordt ook wel een broodje genoemd in Vietnam. Het broodje moet vers gekookt zijn en toch koel. De topping is van warm varkensvlees. De kooktechnieken zijn erg basaal. Het is een gerecht wat ook door de beginnend kok gemaakt kan worden. Neem wel voldoende de tijd om groenten klaar te maken. Doe het niet wanneer je snel een gerecht wilt maken. De recepten zoals van deze zijn leuk om samen met anderen te maken. Lekker en gezellig dus!
De ingrediënten om het recept te maken
Roer in een kleine kom wat kokend water met de suiker, vissaus, het limoensap en de suiker door elkaar om het op te lossen. Snijd de pepers superdun en roer ze door de saus. Breng in een grote soeppan vier liter water aan de kook. Doe de vermicelli erbij en breng het nu aan het koken. Roer het geheel voorzichtig. Test na twee minuten of het voldoende gekookt heeft. Wanneer de vermicelli zacht is dan kun je het geheel afgieten met wat koud water. Gebruik een zeef. Verdeel de sla en de kruiden in zes schaaltjes en doe hier de komkommer, radijs en wortel op. Snijd de lente uitjes en leg ze aan de kant. Snijd de wortels in een bol. Verwarm de olie in een koekenpan en bak het geheel tien tot twaalf minuten. Voeg een kwart kop van de zoete saus toe aan de koekenpan en roer het rustig door elkaar. Voeg naar wens wat zwarte peper toe. Maak de vermicelli los in een zeef. Leg de noedels op de groenten in de kommetjes. Voeg nu op ieder kommetje een zesde van het gemalen varkensvlees met de lente uitjes en gehakte pinda’s. Roer de saus door elkaar en besprenkel het op het geheel.Vietnamese vermicelli met Chili saus en varkensvlees
Printen
Ingrediënten
Bereidingswijze