Voeding.be
  • Home
  • Voedingstips
    • Recepten

      Asperges koken doe je zo

      januari 30, 2019januari 7, 2019

      Voedingstips

      Zo maak je het perfecte hardgekookte ei klaar

      januari 28, 2019januari 11, 2019

      Recepten

      Met deze 7 tips kunnen je pannenkoeken nooit…

      januari 27, 2019januari 15, 2019

      Recepten

      Hoe moet je prei stoven? Onze tips en…

      januari 25, 2019januari 15, 2019

      Recepten

      Alles wat je moet weten over pastinaak +…

      januari 24, 2019januari 15, 2019

      Voedingstips

      Alles wat je moet weten over tajines

      januari 20, 2019januari 15, 2019

      Voedingstips

      Vijf dingen die je met citroen kan doen

      januari 9, 2019januari 7, 2019

  • Recepten
    • Recepten

      Moelleux au chocolat kunnen met dit recept niet…

      januari 31, 2019januari 14, 2019

      Recepten

      Recept: snelle quiche met prei en spek

      januari 31, 2019januari 15, 2019

      Recepten

      Recept: pompoensoep met spek

      januari 31, 2019januari 15, 2019

      Recepten

      Hoe maak je een basisbeslag voor pannenkoeken? (eenvoudig…

      januari 31, 2019januari 15, 2019

      Recepten

      Recept: heerlijke rijstpap op grootmoeders wijze

      januari 30, 2019januari 15, 2019

      Recepten

      Chili con carne maak je zo: makkelijk en…

      januari 30, 2019januari 7, 2019

      Recepten

      Recept: quiche met zomergroenten (met handige tips)

      januari 30, 2019januari 15, 2019

  • Diëten
    • dieet

      Olijven, walnoten en sojabonen mix met knoflookaroma

      december 28, 2018november 4, 2018

      dieet

      Waarom zijn de complexere koolhydraten zo belangrijk bij…

      augustus 18, 2018juni 26, 2018

      dieet

      Wat is een volledig vloeibaar dieet en wanneer…

      augustus 16, 2018juni 26, 2018

      dieet

      Wat kun je eten met een vloeibaar dieet?

      juni 26, 2018juni 26, 2018

      dieet

      Minder zout eten en verborgen bronnen van natrium…

      juni 26, 2018juni 26, 2018

      dieet

      Welke voedingsmiddelen mag je eten bij een Gastroparese…

      juni 26, 2018juni 26, 2018

      dieet

      De meervoudig onverzadigde vetsoorten om te zorgen voor…

      juni 26, 2018juni 26, 2018

  • Voeding
    • Shakes
    • Voedingssupplementen
  • Contact

Voeding.be

  • Home
  • Voedingstips
    • Recepten

      Asperges koken doe je zo

      januari 30, 2019januari 7, 2019

      Voedingstips

      Zo maak je het perfecte hardgekookte ei klaar

      januari 28, 2019januari 11, 2019

      Recepten

      Met deze 7 tips kunnen je pannenkoeken nooit…

      januari 27, 2019januari 15, 2019

      Recepten

      Hoe moet je prei stoven? Onze tips en…

      januari 25, 2019januari 15, 2019

      Recepten

      Alles wat je moet weten over pastinaak +…

      januari 24, 2019januari 15, 2019

      Voedingstips

      Alles wat je moet weten over tajines

      januari 20, 2019januari 15, 2019

      Voedingstips

      Vijf dingen die je met citroen kan doen

      januari 9, 2019januari 7, 2019

  • Recepten
    • Recepten

      Moelleux au chocolat kunnen met dit recept niet…

      januari 31, 2019januari 14, 2019

      Recepten

      Recept: snelle quiche met prei en spek

      januari 31, 2019januari 15, 2019

      Recepten

      Recept: pompoensoep met spek

      januari 31, 2019januari 15, 2019

      Recepten

      Hoe maak je een basisbeslag voor pannenkoeken? (eenvoudig…

      januari 31, 2019januari 15, 2019

      Recepten

      Recept: heerlijke rijstpap op grootmoeders wijze

      januari 30, 2019januari 15, 2019

      Recepten

      Chili con carne maak je zo: makkelijk en…

      januari 30, 2019januari 7, 2019

      Recepten

      Recept: quiche met zomergroenten (met handige tips)

      januari 30, 2019januari 15, 2019

  • Diëten
    • dieet

      Olijven, walnoten en sojabonen mix met knoflookaroma

      december 28, 2018november 4, 2018

      dieet

      Waarom zijn de complexere koolhydraten zo belangrijk bij…

      augustus 18, 2018juni 26, 2018

      dieet

      Wat is een volledig vloeibaar dieet en wanneer…

      augustus 16, 2018juni 26, 2018

      dieet

      Wat kun je eten met een vloeibaar dieet?

      juni 26, 2018juni 26, 2018

      dieet

      Minder zout eten en verborgen bronnen van natrium…

      juni 26, 2018juni 26, 2018

      dieet

      Welke voedingsmiddelen mag je eten bij een Gastroparese…

      juni 26, 2018juni 26, 2018

      dieet

      De meervoudig onverzadigde vetsoorten om te zorgen voor…

      juni 26, 2018juni 26, 2018

  • Voeding
    • Shakes
    • Voedingssupplementen
  • Contact
Recepten

Zo maak je de lekkerste broodpudding (snel en simpel recept)

Door Liesbeth januari 3, 2019januari 7, 2019
Zo maak je de lekkerste broodpudding (snel en simpel recept)

Wat is er nu lekker om oud brood een tweede kans te geven en er dan heerlijke broodpudding van te maken. Het is volop genieten. We zien het recept regelmatig bij de meest luxe restaurants op de kaart staan. Het is echter ook mogelijk om een heerlijke broodpudding in huis te maken. Het is eigenlijk een verbeterde versie van de Franse toast. Het is lekker zacht en ook knapperig. Het is volop genieten.

Broodpudding is een soort van gebakken custard. Een zoete mix van eieren en melk over het brood maakt samen de heerlijke puddingbroodjes. Het is romig en weelderig. De top is mooi goudbruin en knapperig. De beste broodpudding is heel gemakkelijk te maken.

Het brood!

Het brood is belangrijk bij het maken van de zoete puddingbroodjes. Het brood brioche is goed te gebruiken bij dit gerecht. Het is rijk en zoet en het is smullen. Helemaal lekker is ook wanneer je wat kaneelbroodjes overgehouden hebt. Natuurlijk kun je ook wit brood, stokbrood of boerenbruin gebruiken om het recept te maken. Het is maar net wat je over hebt gehouden in de keuken. Voor dit gerecht heb je een heel stuk brioche nodig van een pond. Het is ook goed om de room niet te vergeten in het recept. De broodpudding kun je in veertig tot vijftig minuten bakken op 75 graden Celsius. HEt is dan mooi goudbruin aan de bovenkant. \

Enkele tips voor nog meer succes met broodpudding

Begin met het roosteren van de broodblokjes. Rooster ook de oudste stukken brood nog eerst even voordat je het gaat gebruiken. Ze nemen dan meer melk en eieren op en ook de custard trekt er beter in. Het krijgt in zijn geheel een veel betere textuur.

Laat het brood wat staan nadat je de vla eroverheen hebt gedaan. De custard kan dan goed in de broodblokjes gaan. Het mag gerust een uur staan of je mag het een nacht laten staan om het de volgende dag te bakken. Bak het dan lekker romig. Het is goed om bij het bakken een temperatuurmeter te gebruiken om te kijken of de kern ook op 75 graden Celsius is gekomen.

Broodpudding

Liesbeth Wat is er nu lekker om oud brood een tweede kans te geven en er… Printen
Aantal porties: 8-10
Hoeveelheid 200 calorieën 20 grams vet
Score 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • Een (1 pond) brood of brioche (12 tot 14 kopjes brood blokjes)
  • een eetlepel boter, verzacht
  • Vijf kopjes volle melk, of een mix van melk en room
  • Zes grote eieren
  • Een kop kristalsuiker
  • Twee theelepels vanille-extract
  • Een theelepeltje gemalen kaneel, als optie
  • Een achtste theelepel zout
  • Extraatjes: een halve kop rozijnen of ander gedroogd fruit, een halve kop gehakte geroosterde noten, een gesneden appel of wat ander vers fruit, een fijn geraspte schil van een citroen of een sinaasappel.

Bereidingswijze

In het recept wat we hier bespreken gebruiken we een brioche van een pond. Je begint met het voorverwarmen van de oven op 180 graden Celsius. Snijd ondertussen het brood in stukken. Je kunt het ook met je handen gaan scheuren. Rooster nu de blokjes brood op een bakplaat. Verspreid het brood er mooi overheen. Rooster de blokjes welke nog niet zo droog zijn wat langer. Haal ze nu uit de oven en laat ze wat afkoelen. Doe de blokjes nu in de ovenschaal. Eerst doe je wat boter in de ovenschaal om het in te vetten. Schud de schaal wat heen en weer om de stukken brood goed te verdelen. Alles valt zo mooi op hun plek. Wanneer je extra ingrediënten gebruikt, zoals fruit of noten, dan kun je deze eroverheen strooien. Gebruik een lepel om het mooi door elkaar te strooien en te verdelen.

Doe de eieren, melk en de suiker en vanille plus wat kaneel en zout in een kom en mix het mooi door elkaar. Giet het nu over het brood. De custard moet je mooi verdelen over alle broodblokjes en het moet alle hoekjes en alle gaten bereiken. De vla zou net onder het brood moeten komen. Het is mogelijk dat het er overheen gaat.

Zet het geheel nu in de oven op 160 graden Celsius. Check de broodpudding en controleer  het met een tandenstoker. Wanneer je in het midden de stoker steekt moet deze er mooi droog uitkomen. Als dit het geval is dan is het gerecht klaar.  Bedek het dan met wat aluminiumfolie en haal het uit de oven.

Laat het nog wat afkoelen en serveer het dan. Het is lekker met een saus eroverheen of een mooie glazuur.

Tips: De restanten kun je tot vijf dagen luchtdicht verpakt bewaren in de koelkast. Het is heerlijk om het koud te serveren. Ook kun je het even verwarmen.

Met een heerlijke saus wordt het helemaal afgemaakt. Het is heerlijk om een saus met wat rum of bourbon te gebruiken.

Het is ook mogelijk om de broodpudding in kleinere porties te bereiden.

Notities

De uitrusting Een gekarteld broodmes Twee omrande bakplaten Een grote ovenschaal Wat aluminiumfolie Een mengkom

0 Reactie
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liesbeth

Wekelijks een leuke voedingstip en de beste recepten ontvangen?

Gratis inschrijven

Vorig bericht
Zandkoekjes maken in enkele stappen: eenvoudig recept
Volgende bericht
De lekkerste brownies maak je zo – eenvoudig brownie recept

Related Posts

Lang leven en oud worden dankzij gezonde voeding!

Recept: zo maak je gratin dauphinois

Mediterraan gegrilde aubergine salade recept

Recept: gestoofde konijn met groentjes

Miso Pindakaas Popcorn recept

Olijven, walnoten en sojabonen mix met knoflookaroma

Mango Kurkuma Chia Pudding recept

Recept: Sint Jacobsvruchten maak je zo klaar

Het beste chocomousse recept dat je al gezien...

Knapperige, Aziatisch-geïnspireerde oven-geroosterde asperges recept

Laat een reactie achter Cancel Reply

Instagram – Follow Us

No images found!
Try some other hashtag or username

Social Media

Facebook Instagram

Nieuw op Voeding.be

  • Wij testen uit: FibroSleep, een voedingssupplement dat bijdraagt tot een kwalitatieve nachtrust en een gezonde werking van uw spieren

    november 29, 2021
  • Welke vitamines kunnen de klachten en symptomen van Fibromyalgie verlichten?

    mei 3, 2021
  • Welke vitamines kunnen de klachten en symptomen van Fibromyalgie verlichten?

    mei 1, 2021
  • Moelleux au chocolat kunnen met dit recept niet mislukken

    januari 31, 2019
  • Recept: snelle quiche met prei en spek

    januari 31, 2019

Nieuwe video’s



Populaire recepten

  • 1

    Hoe je sappige kipfilet in een oven kunt bakken (recept)

    juli 9, 2018
  • 2

    Hoe moet je prei stoven? Onze tips en recepten

    januari 25, 2019
  • 3

    Zo maak je crème au beurre in enkele stappen

    januari 10, 2019

Categorieën

  • dieet
  • Recepten
  • Shakes
  • Voedingssupplementen
  • Voedingstips

Wekelijks een leuke voedingstip ontvangen?

Gratis inschrijven

  • Facebook
  • Instagram

@2018 - Voeding.be. All Right Reserved.