Voeding.be
  • Home
  • Voedingstips
    • Recepten

      Asperges koken doe je zo

      januari 30, 2019januari 7, 2019

      Voedingstips

      Zo maak je het perfecte hardgekookte ei klaar

      januari 28, 2019januari 11, 2019

      Recepten

      Met deze 7 tips kunnen je pannenkoeken nooit…

      januari 27, 2019januari 15, 2019

      Recepten

      Hoe moet je prei stoven? Onze tips en…

      januari 25, 2019januari 15, 2019

      Recepten

      Alles wat je moet weten over pastinaak +…

      januari 24, 2019januari 15, 2019

      Voedingstips

      Alles wat je moet weten over tajines

      januari 20, 2019januari 15, 2019

      Voedingstips

      Vijf dingen die je met citroen kan doen

      januari 9, 2019januari 7, 2019

  • Recepten
    • Recepten

      Moelleux au chocolat kunnen met dit recept niet…

      januari 31, 2019januari 14, 2019

      Recepten

      Recept: snelle quiche met prei en spek

      januari 31, 2019januari 15, 2019

      Recepten

      Recept: pompoensoep met spek

      januari 31, 2019januari 15, 2019

      Recepten

      Hoe maak je een basisbeslag voor pannenkoeken? (eenvoudig…

      januari 31, 2019januari 15, 2019

      Recepten

      Recept: heerlijke rijstpap op grootmoeders wijze

      januari 30, 2019januari 15, 2019

      Recepten

      Chili con carne maak je zo: makkelijk en…

      januari 30, 2019januari 7, 2019

      Recepten

      Recept: quiche met zomergroenten (met handige tips)

      januari 30, 2019januari 15, 2019

  • Diëten
    • dieet

      Olijven, walnoten en sojabonen mix met knoflookaroma

      december 28, 2018november 4, 2018

      dieet

      Waarom zijn de complexere koolhydraten zo belangrijk bij…

      augustus 18, 2018juni 26, 2018

      dieet

      Wat is een volledig vloeibaar dieet en wanneer…

      augustus 16, 2018juni 26, 2018

      dieet

      Wat kun je eten met een vloeibaar dieet?

      juni 26, 2018juni 26, 2018

      dieet

      Minder zout eten en verborgen bronnen van natrium…

      juni 26, 2018juni 26, 2018

      dieet

      Welke voedingsmiddelen mag je eten bij een Gastroparese…

      juni 26, 2018juni 26, 2018

      dieet

      De meervoudig onverzadigde vetsoorten om te zorgen voor…

      juni 26, 2018juni 26, 2018

  • Voeding
    • Shakes
    • Voedingssupplementen
  • Contact

Voeding.be

  • Home
  • Voedingstips
    • Recepten

      Asperges koken doe je zo

      januari 30, 2019januari 7, 2019

      Voedingstips

      Zo maak je het perfecte hardgekookte ei klaar

      januari 28, 2019januari 11, 2019

      Recepten

      Met deze 7 tips kunnen je pannenkoeken nooit…

      januari 27, 2019januari 15, 2019

      Recepten

      Hoe moet je prei stoven? Onze tips en…

      januari 25, 2019januari 15, 2019

      Recepten

      Alles wat je moet weten over pastinaak +…

      januari 24, 2019januari 15, 2019

      Voedingstips

      Alles wat je moet weten over tajines

      januari 20, 2019januari 15, 2019

      Voedingstips

      Vijf dingen die je met citroen kan doen

      januari 9, 2019januari 7, 2019

  • Recepten
    • Recepten

      Moelleux au chocolat kunnen met dit recept niet…

      januari 31, 2019januari 14, 2019

      Recepten

      Recept: snelle quiche met prei en spek

      januari 31, 2019januari 15, 2019

      Recepten

      Recept: pompoensoep met spek

      januari 31, 2019januari 15, 2019

      Recepten

      Hoe maak je een basisbeslag voor pannenkoeken? (eenvoudig…

      januari 31, 2019januari 15, 2019

      Recepten

      Recept: heerlijke rijstpap op grootmoeders wijze

      januari 30, 2019januari 15, 2019

      Recepten

      Chili con carne maak je zo: makkelijk en…

      januari 30, 2019januari 7, 2019

      Recepten

      Recept: quiche met zomergroenten (met handige tips)

      januari 30, 2019januari 15, 2019

  • Diëten
    • dieet

      Olijven, walnoten en sojabonen mix met knoflookaroma

      december 28, 2018november 4, 2018

      dieet

      Waarom zijn de complexere koolhydraten zo belangrijk bij…

      augustus 18, 2018juni 26, 2018

      dieet

      Wat is een volledig vloeibaar dieet en wanneer…

      augustus 16, 2018juni 26, 2018

      dieet

      Wat kun je eten met een vloeibaar dieet?

      juni 26, 2018juni 26, 2018

      dieet

      Minder zout eten en verborgen bronnen van natrium…

      juni 26, 2018juni 26, 2018

      dieet

      Welke voedingsmiddelen mag je eten bij een Gastroparese…

      juni 26, 2018juni 26, 2018

      dieet

      De meervoudig onverzadigde vetsoorten om te zorgen voor…

      juni 26, 2018juni 26, 2018

  • Voeding
    • Shakes
    • Voedingssupplementen
  • Contact
Recepten

Zoet gekruide varkens kebab recept

Door Dorien december 25, 2018november 4, 2018
Zoet gekruide varkens kebab recept

Voedingskenmerken (per portie)

  • Calorieën: 178
  • Vetten: 9g
  • Koolhydraten: 9g
  • Eiwit: 16g
  • Totale bereidingstijd 22 minuten
  • Voorbereidingstijd 10 min, kooktijd 12 min
  • Porties met dit recept: 6 (elk 2 kebab)

Varkensvlees en appels zijn van oudsher een klassieke combinatie. Aangezien appels in de lijst van FODMAP is opgenomen vanwege de zoetigheid zullen deze worden vervangen met druiven. Voor een feestelijk maaltijd of gewoon een tussendoortje kunnen kebabs vooraf worden ingelegd en gekoeld voordat het op de grill gaat.

Zoet gekruide varkens kebab recept

Dorien Voedingskenmerken (per portie) Calorieën: 178 Vetten: 9g Koolhydraten: 9g Eiwit: 16g Totale bereidingstijd 22 minuten… Printen
Hoeveelheid 178 calorieën 9 vet
Score 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • Een theelepel gemalen komijn
  • Een theelepel gemalen fenegriek zaden
  • Een kwart theelepel gemalen piment
  • Een kwart theelepel gemalen kardemom
  • Een kwart theelepel zout
  • Een kwart theelepel versgemalen zwarte peper
  • Een pond varkenslende
  • Een halve kopje verpakte verse basilicum (24 grote bladen)
  • Vierentwintig grote rode druiven1. Om te voorkomen dat de houten spiesen, 12 stuks van ongeveer 25 centimeter lang, op de grill branden worden ze eerst minstens 20 minuten lang geweekt in water.
  • 2. In een kleine kom worden komijn, fenegriek, piment, kardemom, zout en peper samengevoegd en apart gezet.
  • 3. Het varkensvlees wordt in gelijke blokjes van ongeveer twee centimeter gesneden en toegevoegd aan het kruidenmengsel.
  • 4. Nadat dit goed is gemixt met het vlees wordt het vlees aan het spies geregen gevolgd door een basilicumblad en een druif. Het blad wordt eerst over de druif heen gedaan en samen met de druif geregen aan de spies zodat het blad op twee plaatsen wordt doorboord. Er kunnen 3 stukken vlees en twee basilicumbladeren met een druif worden geregen aan de spies. Om de spies goed vast te pakken wordt er aan de uiteinden ruimte vrijgelaten.
  • 5. De grillplaat of barbecue wordt vooraf verwarmd. Grill de kebab 10 – 12 minuten lang. Draai af en toe de spies totdat het varkensvlees rozig wordt of het gewenste resultaat heeft bereikt.
  • Rode druiven zijn zeer geschikt voor dit recept vanwege het formaat en de stevige buitenlaag van de druif. Maar ook andere druivensoorten kunnen gebruikt worden. Kebabs kunnen ook gebraden worden boven een oven.

Bereidingswijze

  1. Om te voorkomen dat de houten spiesen, 12 stuks van ongeveer 25 centimeter lang, op de grill branden worden ze eerst minstens 20 minuten lang geweekt in water.
  2. In een kleine kom worden komijn, fenegriek, piment, kardemom, zout en peper samengevoegd en apart gezet.
  3. Het varkensvlees wordt in gelijke blokjes van ongeveer twee centimeter gesneden en toegevoegd aan het kruidenmengsel.
  4. Nadat dit goed is gemixt met het vlees wordt het vlees aan het spies geregen gevolgd door een basilicumblad en een druif. Het blad wordt eerst over de druif heen gedaan en samen met de druif geregen aan de spies zodat het blad op twee plaatsen wordt doorboord. Er kunnen 3 stukken vlees en twee basilicumbladeren met een druif worden geregen aan de spies. Om de spies goed vast te pakken wordt er aan de uiteinden ruimte vrijgelaten.
  5. De grillplaat of barbecue wordt vooraf verwarmd. Grill de kebab 10 – 12 minuten lang. Draai af en toe de spies totdat het varkensvlees rozig wordt of het gewenste resultaat heeft bereikt.
  6. Rode druiven zijn zeer geschikt voor dit recept vanwege het formaat en de stevige buitenlaag van de druif. Maar ook andere druivensoorten kunnen gebruikt worden. Kebabs kunnen ook gebraden worden boven een oven.

0 Reactie
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Dorien

Wekelijks een leuke voedingstip en de beste recepten ontvangen?

Gratis inschrijven

Vorig bericht
Miso soep voor ontbijt recept
Volgende bericht
Miso Pindakaas Popcorn recept

Related Posts

Hoe een zachtgekookt ei maken (hoe lang koken)?

Hoe bereid je een malse goudbruin gekleurde kippenborst...

Komijn-limoen Geroosterd kikkererwten recept

Hoe Spaghetti Squash in de oven maken (koken)?

Hoe muffins maken? Basisrecept voor muffins

Spinazie Spaghetti Aglio e Olio recept

De beste eiwitshakes voor vrouwen van 2018

Twee keer Vijf minuten gerecht: avocado en eiertoast

Een hartige chili recept

8 in wateroplosbare vitamine

Laat een reactie achter Cancel Reply

Instagram – Follow Us

No images found!
Try some other hashtag or username

Social Media

Facebook Instagram

Nieuw op Voeding.be

  • Wij testen uit: FibroSleep, een voedingssupplement dat bijdraagt tot een kwalitatieve nachtrust en een gezonde werking van uw spieren

    november 29, 2021
  • Welke vitamines kunnen de klachten en symptomen van Fibromyalgie verlichten?

    mei 3, 2021
  • Welke vitamines kunnen de klachten en symptomen van Fibromyalgie verlichten?

    mei 1, 2021
  • Moelleux au chocolat kunnen met dit recept niet mislukken

    januari 31, 2019
  • Recept: snelle quiche met prei en spek

    januari 31, 2019

Nieuwe video’s



Populaire recepten

  • 1

    Hoe je sappige kipfilet in een oven kunt bakken (recept)

    juli 9, 2018
  • 2

    Hoe moet je prei stoven? Onze tips en recepten

    januari 25, 2019
  • 3

    Zo maak je crème au beurre in enkele stappen

    januari 10, 2019

Categorieën

  • dieet
  • Recepten
  • Shakes
  • Voedingssupplementen
  • Voedingstips

Wekelijks een leuke voedingstip ontvangen?

Gratis inschrijven

  • Facebook
  • Instagram

@2018 - Voeding.be. All Right Reserved.