- Totale tijd 45 minuten
- Bereidingstijd 15 minuten
- Kooktijd 30 minuten
- Het recept is goed voor vier porties
Een mix van hartige, pittige en zoete groenten zorgen samen voor een heerlijk bijgerecht. Ook kan het worden toegevoegd worden aan salades en worden gekookt met granen, zoals quinoa, rijst en boekweit grutten. De trucs om meer smaak toe te voegen aan het gerecht is hoge hitte en het roosteren in een maximaal contact met de hete pan.
De ingrediënten om het gerecht te maken
Zoete en pittige Maple-geroosterde wortelgroenten
PrintenIngrediënten
- De volgende ingrediënten zijn nodig om het gerecht te maken.
- Drie middelgrote wortels, geheel geschild (ongeveer 800 gram)
- Drie middelgrote pastinaken, gepeld (ongeveer 800 gram)
- Een middelgrote zoete aardappel, goed gewassen (ongeveer 800 gram)
- Een eetlepel olijfolie met een knoflook injectie
- Drie vierde theelepel met gedroogde tijmblaadjes
- Een achtste theelepel zout
- Een achtste theelepel met versgemalen zwarte peper
- Twee eetlepels 100% pure ahornsiroop
- Zeven theelepels balsamicoazijn
Bereidingswijze
Start met het voorverwarmen van de oven op 220 graden Celsius. Verstuif op twee grote bakplaten de bakspray of gebruik wat olie. Snijd de groenten in dikke stukken van anderhalve centimeter dik. Snijd de groenten allemaal gelijk af. Ze worden dan tegelijk gaar. Plaats de groenten in stapels in het midden van de plaat. Doe er olie over en wat knoflook. Strooi wat tijm en zout plus peper over het geheel. Bak het geheel mooi bruin in twintig tot vijfentwintig minuten.
Wanneer je de groenten roostert dan kun je de ahornsiroop en balsamico azijn mixen in een kom. Haal de pan uit de oven en besprenkel het geheel met het mengsel. Draai de groenten hierna om. Zet de pan terug in de oven en laat het nog eens vijf minuten braden.
Verwijder de groenten uit de pan en laat ze afkoelen.