Citroenen kun je voor veel verschillende zaken gebruiken in de keuken. Het is niet goed om de citroen met nog de halve pulp zomaar weg te gooien. Het is een bron van zoveel meer. Het is een goede bron van levenslust en ook van andere zaken. We vertellen je graag wat je allemaal nog met de citroen kunt doen. Laten we van start gaan.
Een schone snijplank!
Het Is mogelijk om de uitgeputte citroenschillen te gebruiken om de snijplanken mee te desinfecteren. Het is mogelijk om wat sap en wat grof zout te gebruiken om hardnekkige vlekken wet te halen.
Doe het bij wat water!
Het is goed om het bij wat water te doen in een kan. Doe het dan in de koelkast en laat het water de citroensmaak opnemen. Het is heerlijk om er zo van te genieten. Het is heerlijke fris.
De afvalton opfrissen?
Het is heerlijk om je afvalton met wat citroen op te frissen. Ook de gootsteen kun je ermee vullen om het heerlijk fris te houden. Je hebt niet meer van die nare luchtjes welke blijven hangen in de woning.
De magnetron schoonmaken
Dit werkt geweldig. Het is mogelijk om meer vet uit je magnetron te krijgen. Gebruik twee halve citroen helften en boen de magnetron goed in. Het helpt om dan met een doek al het vet uit je magnetron te halen. Natuurlijk kun je ook een oven zo mooi schoonmaken. Genieten maar van een schone magnetron of oven.
De koelkast fris houden
Heb je een citroen niet helemaal gebruikt bij het koken? Of half uitgeknepen? Laat hem zonder plastic in de koelkast liggen. Het zal heerlijk fris zijn.