Een hard ei koken is een van de basiskeuken vaardigheden welke velen van ons allemaal leren. Waar het vaak lijkt alsof we allemaal het een beetje anders leren! Graag bespreken we onze beste methode om hardkokende eieren te koken. Het maakt niet uit of het nu één ei is voor het ontbijt of een heel dozijn voor een lekkere picknick. Wat is jouw beste methode? Laten we onze met je delen.
Begin met het voorzichtig plaatsen van alle eieren in de pan en dek de pan af met een paar centimeter water.Doe de pan nu op hoog vuur en breng het geheel aan de kook. Wanneer het water kookt, zet je het vuur uit en bedek je de pan met een deksel. Laat de eieren nu tien minuten in het natte hete water zitten.Laat de eieren uitlekken en leg ze vervolgens een minuutje in wat ijswater om ze af te laten koelen.
De instructies voor het koken van een hardgekookt ei Doe de eieren die u wilt koken in een pan. Vul de pan met wat koel en koud kraanwater, doe er voldoende in om de eieren met een goede centimeter of twee centimeter te bedekken. Zet nu de pan op het hoge vuur en breng dan het water goed aan de kook Wanneer het water eenmaal kookt, zet je het vuur uit en dan bedek je de pan met een deksel. Laat nu de eieren tien minuten in het water staan. Laat dan de eieren goed uitlekken en laat wacht niet te lang om ze een minuutje in het ijswater af te laten koelen. Pel ze direct en eet ze onmiddellijk of bewaar ze in de schaal voor maximaal een week. Wanneer je de eieren niet direct gebruikt kun je ze ook kraken voordat je ze in het ijswater legt.Het perfecte hardgekookte ei
Printen
Ingrediënten
Bereidingswijze
Tips